Tässä uutiskirjeessä:

  • Asiaa tuntoaistista
  • Tuntoaistipaketin uusi, edullisempi hinta
  • Tunnustelukivet: Tuntoaisti apuna visuaalisen hahmotuksen kehittymisessä

 

Konkretia ja kehomme tuntemukset ovat oppimisen lähtökohta, vaikkakin visuaaliset välineet hallitsevat ympäristöämme. Lapsen kyky hahmottaa kehonsa ja ympäristönsä vaikuttaa hänen motivaatioonsa ja kykyynsä ottaa vastaan uutta tietoa. Oman kehon ja tilan hahmottaminen kehittyy vain tekemällä ja tuntemalla, ei näkemällä ja lukemalla.

Tuntoaistimuksiin keskittyminen auttaa keskittymään hetkeen ja omaan itseen. Oman kehon, tilan ja tuntemusten kokeminen on tärkeässä osassa esimerkiksi Mindfullness-metodissa.

 

 
340400_TunneAistiToimi_paketti_v1_web copy.jpg

 

Tunne, aisti, toimi - Tuntoaistipaketti nyt uudella hinnalla

Tuntoaistin häiriöt voivat haitata oppimista, vaikeuttaa sosiaalisia tilanteita sekä tehdä arjen askareista lähes mahdottomia. Tuntoaistin häiriöitä voidaan kuitenkin kuntouttaa!

Tuntoaistin yliherkkyys saa lapsen ylireagoimaan kosketukseen ja kipuun, mikä hankaloittaa sosiaalisia tilanteita. Lapsi ei halua koskea eikä tulla kosketuksi, ja peseytyminen, pukeutuminen ja ruokailu tuntuvat usein hankalilta.

Tuntoaistin aliherkkyydestä kärsivä lapsi on usein kovakourainen, koska ei pysty samaistumaan muiden kipuun. Korkea kipukynnys ja oman kehon tuntemusten laiminlyönti saattavat johtaa vaarallisiin tilanteisiin: liikkuminen on holtitonta ja lapsi saattaa jopa yrittää vahingoittaa itseään saadakseen tuntoaistimuksia.

Maarit Söderenan vuonna 2013 ilmestynyt Tunne, aisti , toimi -kirja johdattaa tuntoaistin häiriöihin ja niiden kuntouttamiseen. Kirja on kehitetty erityispäivähoidon käytännön työn ohella, mutta se sopii kaikille tuntoaistin harjoittamisesta kiinnostuneille. Harjoituksissa keskitytään eri ruumiinosiin ja materiaaleihin, vuorovaikutukseen, toiminnanohjaukseen ja rauhoittumiseen. Kirjassa on myös ohjeet erilaisten tuntoaistimateriaalien valmistamiseen.


Tuntoaistipakettiin kuuluvat myös kuvakortit, jotka auttavat jäsentämään harjoituksia.

Tuntoaisti-paketti nyt hintaa 75 € (alv 0%) / 93 € (alv 24%) verkkokaupastamme.

 

Tuntoaisti ja visuaalinen hahmottaminen

Toimiva taktiilinen aistijärjestelmä on edellytys visuaalisen hahmottamisen kehittymiseen. Käsillä tutkittaessa lapsen mieleen tallentuvat paitsi esineiden erilaiset ominaisuudet ja tuntuma, myös niiden visuaalinen kuva. Erilaisten materiaalien ja muotojen koskettelu on usein myös miellyttävää ja rauhoittavaa.

 

 ELLIN uudet tunnustelukivet:

  330947_Tunnustelukivvet4paria_v1 copy.jpg     330946_TunnustelukivetMuodot12_1_v1 copy.jpg

Tunnustelukivet 4 paria Interlocking Sensory Stones

Näissä tunnustelukivissä sama kuvio toistuu sekä kohokuviona että kaiverrettuna. Kuviot sopivat saumattomasti yhteen ja pareja voidaan yhdistellä joko vain näköhavaintoa tai tuntoaistia käyttäen.

Tunnustelukivet 12 kpl Sensory Shapes

Iso - pieni, pyöreä - neliö - kolmio - suorakulmio - monikulmio, kohokuvio - kaiverrus: Näissä tunnustelukivissä tuntoaistiharjoitukset yhdistyvät luokitteluun. Harjoituksissa voidaan myös laskea, kuinka monta kertaa kuvio toistuu kivessä, joko tuntoaistia tai näköaistia käyttäen.

330948_Tunnustelukivet8kpl_v1 copy.jpg 330950_Numerokivet_v1 copy.jpg

Tunnustelukivet 8 kpl Sensory Stones

Erilaiset pinnat ja kuviot houkuttelevat tutustumaan ominaisuuksiin: kulmikas vai pyöreä? Kohokuvio vai kaiverrus? Kuinka monta? Kuinka syvä?

Numerokivet Feels-Write Number Stones

Numerokivillä harjoitellaan numeroiden 0-9 kirjoittamista: sormenmentävää uraa seuraamalla saa kehollisen kokemuksen numeron muodosta.

 

www.earlylearning.fi
elli@earlylearning.fi

ELLI Early Learning Oy, Työpajankatu 10 C, 3. kerros, 00580 HELSINKI, puh. 09 701 2011

Osoitelähde: Early Learning Oy:n asiakasrekisteri. Osoitteita ei luovuteta edelleen.

 
Voit erota listalta täältä. Powered by Markkinointikone.fi